Sunday, December 27, 2009

Teejuht Vatikani



Kui kellelgi juhtub lähi- või kaugemal ajal olla sattumist Rooma, siis Deutschland Radio Kultur avaldab siin mõned vihjed, kuidas pääseda juriidiliselt korrektselt Vatikani neisse ruumidesse ja paikadesse, kuhu tavakülastajad üldjuhul ei sattu ega oskagi sattuda. Ja mida üheski Lonely Planetis kirjas ei ole. Näiteks sellisesse saali. Mõistagi mitte kuritarvitada.

3 comments:

pille k said...

sattusime rooma novembris, sügasime pead vaksalis, mõtlesime pähh rooma, istusime rongile ja läksime ühte abruzzo mägilinnakesse. mingi hetk need euroopa pealinnad ei tundu enam nii ahvatlevad

lorenzzo said...

tõsi ta on. minu lemmik seal oli ka üks toskaana väikelinn.

Anonymous said...

Oleneb, mille pärast minna. Üheski nii "kihilises" linnas ma ei ole enne ega pärast käinud, kus mõne paneelmaja vahelt läheb jupp akvedukti ja liivasesse seina on kriibitud neljandal sajandil - sõime siin Peetruse ja Pauluse haual surnute eest paludes lõunat. Olematu saksa keel ei luba mul lugeda, mida Migge soovitab Vatikani pääsemiseks. Igal juhul järjekorrata krüpti saab näiteks siis, kui sinna hommikumissale minna - mis keeles aga tahad. Ja teistesse ruumidesse saab siis, kui kõige lihtsamal kombel üldaudientsile end kirja paned. Ei mingit kavalust. :)
Sinu Rebane H.